Arboretum

Een arboretum is een bomenverzameling (arbor = boom).

Het arboretum de Hangende Tuinen bestaat uit ongeveer 4.000 bomen en is net als andere arboreta op traditionele wijze ingedeeld in werelddelen: Azië (Japan, China, Himalaya), Amerika en Europa.

Treurbomen vormen het centrale thema van de bomenverzameling. In het arboretum zijn inmiddels ongeveer 600 verschillende treurvarianten te zien. Treurbomen zijn een bijzondere variant. Op de hele wereld zijn zo’n 1.200 treurvarianten bekend. Het streven is zoveel mogelijk treursoorten te verzamelen. 

Iedereen kent de treurwilg, maar wist u dat er ook treurkastanjes en treurnaaldbomen zijn? In het arboretum zijn de ‘gewone’ varianten en de treurvarianten van diverse boomsoorten naast elkaar geplant.

Hier wordt zichtbaar welke enorme variatie er binnen een soort bestaat, maar ook de onderlinge verwantschap van uiteenlopende soorten. Aan de hand daarvan kan op begrijpelijke en toegankelijke wijze duidelijk worden wat de betekenis is van het darwinisme. Ook kan men hier op een eenvoudige manier zien welke slimme trucs bomen gebruiken voor hun overleving.

Los daarvan zijn de soms bizarre en grappige treurvormen een lust voor het oog.

Overzicht (treur-)bomen

Er staan meer dan 700 verschillende soorten bomen in het arboretum. De actuele inventarisatielijst met paalnummers hiervan kunt u via de volgende link inzien:

Download inventarisatielijst Tenaxx

Landgoed Tenaxx houdt een lijst bij met alle tot nu toe bekende treurvormen ter wereld. Deze kunt u via de volgende link raadplegen: 

Download lijst met treurvormen 

 

Openingstijden park

In de winterperiode gesloten tot en met 29 maart 2018.


http://ec.europa.eu/agriculture/index_nl.htm

Zo kom je er

Landgoed Tenaxx              
Borgesiusweg 1  
9698 XS Wedde  

Route

 

 

 Entreeprijzen

Dagticket kinderen 0, 1 en 2 jaar gratis
Dagticket *€ 9,50
Dagticket online *€ 8,50
Dagticket groepen vanaf 10 personen (p.p.) *€ 7,00
Schoolreis (p.p.) *€ 7,00
Kinderfeest (p.p.) *€ 7,00

Alle prijzen met * betekenen: inclusief onbeperkt frietjes, snacks, pannenkoeken en ranja.

Niet in combinatie met andere kortingsacties.