Unieke arboreta in Nederland

Arboretum de Hangende Tuinen is één van de arboreta in Nederland. Het woord arboretum is afgeleid van het Latijnse woord arbor, wat boom betekent. Het meervoud is arboreta. Ons arboretum bestaat uit ongeveer 4.000 bomen en is net als andere arboreta op traditionele wijze ingedeeld, Dat wil zeggen volgens de volgende werelddelen: Azië (Japan, China, Himalaya), Amerika en Europa.

In ons arboreta in Nederland is het centrale thema van de bomenverzameling de treurboom. Er zijn circa 600 verschillende treurbomen te bewonderen. Over de hele wereld zijn zo’n 1.200 treurvarianten bekend. Iedereen kent de treurwilg, maar wist u dat er ook treurkastanjes en treurnaaldbomen zijn? In ons bomenpark zijn de ‘gewone’ varianten en de treurvarianten van diverse boomsoorten naast elkaar geplant. Het streven is zoveel mogelijk treursoorten te verzamelen in de Hangende Tuinen.

Tijdens een bezoek aan onze arboreta in Nederland kunt u bekijken welke enorme variatie er binnen een soort bestaat, maar ook de onderlinge verwantschap van uiteenlopende soorten. Aan de hand daarvan kan op begrijpelijke en toegankelijke wijze duidelijk worden wat de betekenis is van het darwinisme. Ook kan men hier op een eenvoudige manier zien welke slimme trucs bomen gebruiken voor hun overleving. Los van het educatief onderlegde gedeelte zijn de soms bizarre en grappige treurvormen een lust voor het oog.

Benieuwd welke bomen er te zien zijn? Bekijk dan het overzicht van bomen in onze arboreta. Voor de openingstijden van ons arboretum kunt u terecht bij onze kalender.

Arboreta Nederland

Openingstijden park

In de winterperiode gesloten tot en met 29 maart 2018.


http://ec.europa.eu/agriculture/index_nl.htm

Zo kom je er

Landgoed Tenaxx              
Borgesiusweg 1  
9698 XS Wedde  

Route

 

 

 Entreeprijzen

Dagticket kinderen 0, 1 en 2 jaar gratis
Dagticket *€ 9,50
Dagticket online *€ 8,50
Dagticket groepen vanaf 10 personen (p.p.) *€ 7,00
Schoolreis (p.p.) *€ 7,00
Kinderfeest (p.p.) *€ 7,00

Alle prijzen met * betekenen: inclusief onbeperkt frietjes, snacks, pannenkoeken en ranja.

Niet in combinatie met andere kortingsacties.